03.02.16

Як вставити мультимедійну презентацію в блог

Часто в блогерів виникає потреба виставити в блозі мультимедійну презентацію чи відеоролик. Давайте з’ясуємо, як це зробити.

Передусім заходимо у свій аккаунт Google (якщо його немає, то потрібно попередньо зареєструватися).

 Далі в меню Google обираємо «Документи».

Заходимо в сервіс Google «Документи».

Якщо презентація вже готова, її потрібно завантажити з комп’ютера, попередньо підготувавши її для публікації, зокрема вимкнути анімацію (тут вона не працює), оптимізувати графіку (стиснути для Інтернету, прибрати зайве).
Для завантаження файлу потрібно натиснути кнопку «Завантажити» й обрати потрібний файл у форматі .ppt чи .pps.


Якщо презентація ще не готова, її можна створити безпосередньо в Google. Для цього в меню обираємо «Створити» — «Презентація».

Тут легко можна розібратися, майже все як у Microsoft Office PowerPoint.

Після того, як презентацію підготовлено (чи завантажено з комп’ютера), потрібно в меню «Файл» обрати пункт «Установити посилання». 

Перед нами відкриється вікно, де копіюємо html-код.

Для того, щоб вставити презентацію в блог, переходимо на панель інструментів блогу. У меню обираємо «Створити нову публікацію». 

У вікні редактора обираємо «HTML» та вставляємо скопійований код. Пишемо назву повідомлення.  

До презентації доцільно додати коротенький текст, що розкриває її зміст, і теги (мітки). Так користувачі зможуть швидше знайти опубліковану вами інформацію.
Далі натискаємо «Опублікувати допис».
Аналогічно вставляються відеофайли, які потрібно попередньо зберегти на одному із сервісів, які надають послуги відеохостингу (YouTube  тощо).